DIAMOND RING By BUCHETINO

New product

O metamorfoză fascinantă, de la trandafirul Rainbow către inelul multicolor Eternity, din aur alb 18k, cu pietre naturale prețioase rare (rubine, smaralde, safire, ametiste şi citrine).

More details

1 Item

20 000,00 lei tax incl.

Delivery cost calculator

Please provide delivery address details and click 'Check delivery cost' button to check delivery cost to specified address.

Delivery cost to specified address is:

We don't deliver: maximum delivery radius is: 800 km.

* Required fields

Cancel or 

More info

Trandafirul Rainbow a luat nastere in Olanda. Buchetino a calatorit peste mari si tari si a aflat secretul trandafirului Rainbow. 

Petalele trandafirului au culori diferite toate cele sapte ale curcubeului. Pentru a obtine acest efect de curcubeu se folosesc culori obtinute din plante, coloranti alimentari naturali iar secretul consta in modul de dozare a acestor coloranti.

Buchetino a fost inspirat de acest superb trandafir si a creat colectia de inele Eternity Rainbow cu pietre pretioase in culorile curcubeului. La aceasta bijuterie unica s-a lucrat un an de zile prin colaborarea a celor mai renumiti designeri din Vicentia, Italia

Colectia Eternity Rainbow contine pietre de cea mai inalta calitate si autenticitate. Pentru acest superb inel s-au folosit rubine, smaralde, safire de culoare albastru si galben, citrin si ametist. 

Dupa cum stiti aceste pietre au povestea lor si vi le prezentam in cateva randuri:

RUBINUL este o piatră prețioasă din familia corindonului. Culoarea roșie se datorează ionilor de crom. Numai varietățile roșii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safir sau padparadscha.Rubinele sunt întâlnite pe toate continentele lumii, în afară de Antarctica. Prețuite sunt însă în mod deosebit rubinele provenite din Asia, și anume din MyanmarTailanda și cele, tot mai rare, din Sri Lanka. Aceste țări sunt cele mai importante exportatoare de pietre prețioase.

SMARALDUL este un mineral care cristalizează în sistemul hexagonal; culoarea verde este dată de ionii de crom și vanadiu. Este un alumosilicat de beriliu din grupa pietrelor prețioase. Smaraldul se poate confunda (lucru ce ușurează înșelătoria) cu turmalina, cu dioptazul sau cu sticlele colorate.Cea mai frecventă utilizare a sa este de piatră prețioasă.

SAFIRUL sub denumirea de "Safir" sunt cunoscute toate pietrele prețioase din corindon cu singura excepție a variantei de culoare roșie rubinie care este denumit rubin. Însă este foarte răspândită denumirea de safir, a pietrelor prețioase de culoare albastră, dar acest albastru nu trebuie înțeles ca și culoarea cerului senin, ci toate nuanțele de albastru până la albastru foarte închis și chiar negr

CITRINUL este varietatea de culoare galbenă a cuarțului. Numele mineralului este dat de culoarea sa. 

Culoarea galbenă a citrinului este cauzată de două mecanisme diferite:varietatea de citrin feros conține fier sau oxid de fier ca incluziuni submicroscopice (100 nm) care absorb radiațiile luminoase de la ultraviolet până la albastru. Al doilea mecanism este mai puțin clarificat, și este asemănător celui de la cuarțul fumuriu, cauzat de urme de aluminiu (Al3+), litiu (Li+) sau hidrogen (H+), mineralul având nuanțe albăstrui, verzui. Prin iradiere atomul de aluminiu pierde electroni, ionii de oxigen deveniți liberi vor absorbi razele ultraviolete, mineralul devenind galben.

AMETISTUL este o varietate de cuarț violet-albăstrui. Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos = „contra beției”), numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului[1]. O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor[2] conținea șiraguri de ametist.

Ametistele fiind relativ răspândite; în natură, ele au fost folosite, din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge. Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

Reviews

Write a review

DIAMOND RING By BUCHETINO

DIAMOND RING By BUCHETINO

O metamorfoză fascinantă, de la trandafirul Rainbow către inelul multicolor Eternity, din aur alb 18k, cu pietre naturale prețioase rare (rubine, smaralde, safire, ametiste şi citrine).